KB Street Series 2

Selepas puas meraound dan menembak area bandar KB..aku and the gang masuk plak dalam Pasar Siti Khadijah..pasar siti Khadijah yaa bukan Siti NUrhaliza…

Pasar siti 1

Pasar siti 8

Pasar siti 5

Pasar siti 4

Pasar siti 7

Pasar siti 6

Kb street 2

Pasar siti 2

Dan inilah die geng2 yang telah mengeshoot sampai hancur lebur KB dan pasar siti khadijah..

10292131_258197987699667_360491088682459862_n

Will be continued next episode…for human intrest / journalism………………

KB Street Series

Salam…kali ni aku nk share dengan kawan2 photo street yang aku shoot dengan geng street Penang..Walau pun lama aku x share photo dalam blog aku yang tak seberapa ni disebabkan oleh kekangan masa..kerja dan kemalasan yang melampau namun aku still lagi mengeshoot photo.Photo2 yang aku shoot aku peram dalam guni supaya ia masak ranum dan enak untuk dimakan..Hope kawan enjoy menengok photo2 yang aku shoot area KB serta area Pasar Siti Khadijah..Kali ni aku akan perbanyakkan photo2 blek n white..maklumlah umur makin bertambah..so kene laa old school nyer stailkan..

KB Street 1                                                                            ” Pray ”

KB street 3

Old school Kota Bharu building..

KB Street 4

Shadow In The Dark

KB Street 5

KB Street 6

KB Street 7

” Open n Close ”

 KB Street 9

” A Thousand Question”

KB Street 8
” What I’m suppost To DO ”

To be continued next series……….

Low Light Art

Low Light 1

Low Light 2

Low Light 3

Low Light 4

Low Light 5

Low Light 6

Pada aku..kalau nk jadi sorg seni x semestinya kene ambik gambar yang mana tempat2nya cantik..bagi aku cubelah pule tempat2 pada pandangan org lain x cantik..x sesuai untuk disenikan tempat itu..jadikanlah tempat itu menjadi cantik serta tersirat mesejnya..seni itu subjektif..korang cubelah sesuatu yang baru..yang org lain belum terokai..barulah karya seni…aku mahu menjadi diri aku yang sebenarnya dalam berkarya menggunakan kamera…pada aku cubelah kelainan itu lebih penting dari terlampau berkiblatkan seseorg..terlampau meniru..aku akan berkarya bila mana mood baik…idea datang mencurah2..pada aku..pedulikan apa org nk kata dengan hasil karya kite..janji kite cube sampaikan mesej yang tersirat yang ada dalam karya kite…Inilah karya yang x seberapa aku last year punye..aku ingin menyampaikan sesuatu mesej dengan menggunakan low light yang mana boleh diimplimentkan dalam kehidupan kite…” Jangan mengharapkan kecerahan saja dalam hidup kite…dalam kegelepan pun kite mesti teruskan perjalanan hidup ini selagi Allah swt mengizikannya”..

Morning At Pasar Siti Khadijah

Early morning

Keadaan gelap lagi time nie ( 6.30am )

Once At PSK 1

Susunan troli yang akan digunakan oleh pekedai

Once At PSK 11

Salam..kali ni aku berpeluang berstreet di Pasar Siti Khadijah…Bersama-sama sifu landskap PokYa aka Reza Rizuan.pg2 lg selepas bang subuh aku gerak dgn Pok Ya..hampir 3 jam kami berkeliaran kt pasar..beberapa image dpt di capture…x lee cantik..just untuk kepuasan jer.for more photos see in my flckr :http://www.flickr.com/photos/pd_picture/8250491959/in/set-72157630124073246